‘Delta Sport heeft alle vrede met (weer) gelijkspel tegen Helius’

Voor de tweede keer in het seizoen 2016/2017 hebben de handbalformaties van Delta Sport en Helius elkaar in de hoofdklasse D in evenwicht gehouden.
 
In de kleine zaal – de grote zaal van Sportblok was tot ‘verbannen terrein’ verklaard omdat het te glad was en het de wedstrijd ervoor enkele blessures had opgeleverd – werd het een ‘korfbalachtig’ gelijkspel: 19-19 (7-7). Met weer een punt tegen de ploeg uit Hellevoetsluis hadden de handballers uit Zierikzee alle vrede. Immers, er was uit de laatste twee wedstrijden slechts een punt nodig om de derde plaats te consolideren. Een knappe prestatie gezien de gemiddelde, jonge leeftijd van Delta Sport en het gegeven dat de selectie wel wat breder had mogen zijn. Hoe dan ook, de derde plaats is binnen. Wat er dan volgende week in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Saturnus gebeurt, is niet meer van belang. De derde plaats kan nog wel belangrijk worden omdat bij de handbalcompetities in Nederland niet altijd even duidelijk is welke ploegen er (willen) promoveren. Mogelijk dat er dus een promotiewedstrijd voor Delta Sport in zit. John Jansen: ,,Hier staat een tevreden coach”.
De winst – in Hellevoetsluis werd er het in sporthal De Fazant 23-23 na een spannende wedstrijd – zat er zondag tegen Helius zeker in. Delta Sport ging echter niet goed om met een tweemanmeersituatie en een voorsprong van drie treffers. Waar Delta Sport in Hellevoetsluis kort voor tijd gelijkmaakte, deed Helius dat nu.
Doelpuntenpuntenmakers Delta Sport: Koen de Bruijn 7, Tim Vleeshouwer 5, Jari van de Moosdijk 4, Brendan Meulmeester, Ruben Bos, Bart Koetje.
 
Bron: http://www.wereldregio.nl/2017/03/26/delta-sport-heeft-alle-vrede-met-weer-gelijkspel-tegen-helius/