Delta Sport zet Oliveo 2 haast achteloos opzij

Na drie (verloren) ‘finales’ trof Delta Sport/EMM in de zeventiende speelronde een tegenstander van een geheel andere orde. Rode lantaarndrager Oliveo 2 werd bijkans achteloos met 33-19 verslagen.
Het was zondag in het Laco sportcentrum vooral opvallend hoeveel mensen er niet waren. De ontbrekende handballers, Aron Groenendijk (gebroken neus), Tim Vleeshouwer (congres Kopenhagen), Rowan Boers (ziek), Rick de Vlieger, Arthur Gribaldy (beiden blessure), Jordi Niemans (weekendje weg) en Elias Speelman (tot na de competitie op Bonaire), hadden een hoofdklassewaardig team kunnen vormen. Wat er nog ‘over’ was, had geen enkel moeite met Oliveo 2. Het was voor de van een blessure terugkerende Thijs van Splunder een prettige partij om zijn kunnen weer aan het thuispubliek te tonen. Met acht treffers deed de Zierikzeese speler, met nog steeds een stevig ingepakte knie, het zeker naar behoren. Delta Sport/EMM-coach Leon Luijsterburg: ,,Het was niet hoogstaand, maar dat lag ook aan de tegenstander”.
Omdat koploper Westlandia en Helius geen misstappen maakten, blijft het gat met Delta Sport/EMM twee punten en moet de Zeeuwse handbalcombinatie in de resterende vijf wedstrijden wachten op miskleunen van het leidende duo. Meer over (het toekomstperspectief van) Delta Sport/EMM vrijdag 16 februari in de papieren editie van WereldRegio.


zondag 11 februari 2018