Handballers Delta Sport/EMM: gefaald in ‘finales’

Los van het feit hoe de laatste drie duels verlopen zijn, de cijfers liegen niet. In drie ‘finales’ tegen de andere titelkandidaten hebben de handballers van Delta Sport/EMM gefaald.
Gefaald in hun opdracht aan te tonen wie de beste ploeg in de hoofdklasse D. Dat was de Zeeuwse handbalcombinatie voor de wedstrijden tegen Helius (22-29), Leidsche Rijn (26-24) en Westlandia. Laatstgenoemde bezorgde de ploeg van trainer Leon Luijsterburg zaterdagavond de derde nederlaag op rij: 30-22. De trotse koploper van ruim twee weken geleden vertrok met de staart tussen de benen, wetende dat de titelkansen voor een flink deel vergooid zijn. Of misschien wel helemaal. Na dit weekend staan de vier teams nog binnen schootsafstand van elkaar, maar gezien de resultaten in de eerste competitiehelft tegen de zogenaamde kleintjes is de kans zeer klein dat het daartegen misgaat. Delta Sport/EMM staat nu op twee punten van bijvoorbeeld Westlandia, maar deze formatie heeft ook een beter doelsaldo.
Was Delta Sport/EMM dan zo nu de mindere van Westlandia tijdens de zestiende speelronde? Nee, want rond de veertigste minuut stond het 17-17 en kon het dus nog alle kanten op. Hierna speelde Delta Sport/EMM te ongeduldig in haar aanvallen en kreeg er aan de andere kant te snel eentje om de oren. ,,Net als tegen Helius kunnen de tegenstanders te makkelijk door of langs onze verdediging”, zag keeper Jacco de Looff.

Bron: wereldregio 4 februari 2018