Delta Sport/EMM grijpt extra kans op promotie met beide handen aan

HOUTEN – Het Zeeuwse handbal is volgend seizoen weer present op tweede divisie-niveau. Delta Sport/EMM greep de extra promotiekans, een drieluik tussen drie nummers drie uit de hoofdklasses, met beide handen aan.
In Houten werd de eerste wedstrijd met 37-22 gewonnen van Dongen. Ook HVC won vervolgens van Dongen, waarna de laatste wedstrijd de beslissing moest brengen. Interim-coach Wally Houtepen bekeek het duel tussen HVC en Dongen om al snel tot een tactisch strijdplan te komen, dat uitmuntend door zijn ploeg werd uitgevoerd. De ploeg uit Drenthe werd met 29-18 verslagen en promotie naar de tweede divisie was daarmee een feit.
Uitblinker aan Zeeuwse kant was de jeugdige Ardian Ajdar, die vanuit alle hoeken het net wist te vinden. ,,En Jacco de Looff stond te keepen als een beer”, complimenteerde Houtepen zijn ervaren sluitpost.
,,Mooi voor de club en voor het Zeeuwse handbal dat de tweede divisie nu een feit is”, vond Houtepen, die zijn taken hoopt over te mogen dragen aan John Jansen. ,,Na vandaag denk ik dat John er wel uit gaat komen met de club en dat we volgens seizoen ook een paar versterkingen mogen verwelkomen.”
Ook Leon Luijsterburg, die afgelopen seizoen voor de ploeg stond, was in Houten aanwezig. Houtepen: ,,Hij vond het ook heel mooi om te zien hoe de kroon op zijn werk werd gezet.”