skip to Main Content

Veelgestelde vragen

Mijn zoon of dochter wil meedoen maar ik weet niet of ik dit kan betalen: Geen zorgen, Delta Sport is aangesloten bij jeugdfondssportencultuur, daar hebben wij een budget mee afgesproken voor contributie en een tegoedbon voor goede sportschoenen! Neem even een kijkje op: https://jeugdfondssportencultuur.nl/voor-wie/voor-ouders/?

Wat is handbal? Handbal heeft veel weg van basketbal, alleen wordt er met meerdere spelers gespeeld en er gelden net iets andere regels. Zo is fysiek de tegenstander stoppen op de 3 meterlijn NIET strafbaar maar iemand aan zijn shirt vastpakken wel. Naast gele en rode kaarten is er ook een time out van 2 minuten waarbij er een speler op de bank komt te zitten en zit het team tijdelijk met een speler minder. Vooral de laatste minuten van een wedstrijd zijn bloedstollend!

Heb je ervaring nodig? Nee, alleen veel zin om te sporten en samen te zijn. Dit geld ook voor de senioren spelers.Op het veld zie je een divers in postuur spelende spelers, van atletisch naar flink, iedereen kan iets belangrijks betekenen voor het team!

Hoeveel spelers zijn er nodig voor een D/E jeugd team? Minimaal 5 spelers + wissels nodig. Bij een vast D team zijn er minimaal 6 spelers nodig.

Houden jullie vaak jeugd toernooien? Niemand is verplicht om mee te gaan naar onderlinge wedstrijden, misschien wil je alleen mee om te kijken, altijd leuk! Bij aanvang van ieder seizoen staan er enkele wedstrijden in de planning, allen in Zeeland of binnen een straal van 45 min. reistijd.

Wordt er nog iets van mij als ouder verwacht? Alleen dat je jouw zoon of dochter brengt/haalt, of af en toe komt kijken als deze op eigen gelegenheid komt:) Ook leuk als ze al wat ouder zijn;) Het zou mooi zijn om af en toe te kunnen rijden van en naar een uitje of lokaal bij een van onze acties (zoals rommelmarkt) te kunnen helpen. We zijn gewend dat veel mensen geen ervaring hebben en daarom blijft alles laagdrempelig en zullen we niet standaard iets verlangen, helaas bij te weinig vrijwilligers gaan evenementen niet door.

Back To Top